Megkezdődik a győri egyetemi negyedben a sértettet kirabló vádlottak büntetőügyének tárgyalása

Tárgyalás időpontja: 
2017. november 14., kedd 08.30
Ügy tárgya: 
Csoportosan elkövetett rablás bűntette
Ügyszám: 
B.667/2017.
Tárgyalás helyszíne: 
9023 Győr, Szent István út 3.
Tárgyaló: 
I. em. 117.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirati tényállás szerint a vádlottak 2017. márciusában együtt szórakoztak egy győri, egyetemi szórakozóhelyen. A vádlottaknak felajánlotta a sértett, hogy a kollégiumi szobájából lehoz szeszes italt. Amíg a sértett felment a szobájába, az H. I. I. r. vádlott felvetette a többieknek, hogy a sértettnél van pénz, vegyék el tőle, amelybe a többiek beleegyeztek.

A pálinkával visszaérő sértettől először IV. r. vádlott kért cigarettát, majd őt megrántotta, ezáltal az egyensúlyából kibillentette. A II. r. vádlott – aki megelőzőleg kábítószert fogyasztott – hátulról a nyakánál fogva megállította a sértettet, befogta a száját, hogy ne tudjon kiabálni. A III. r. vádlott a sértett hátsó zsebéből kivette a cigarettát, míg az I. r. vádlott a másik zsebéből kivette a sértett pénztárcáját.

Az I. r. vádlott ezután a helyszíntől kicsit távolabb ment, kivette a pénztárcában található 25.000 forintot, majd a pénztárcát eldobta. A vádlottak a pénzből vonatjegyet vettek a hazautazáshoz, a maradékot pedig elosztották egymás között.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: