perbeszédek a kuruzslással vádolt állatorvos ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2017. február 17., péntek 10.00
Ügy tárgya: 
kuruzslás bűntette
Ügyszám: 
B.232/2016
Tárgyalás helyszíne: 
Mosonmagyaróvár
Tárgyaló: 
fszt. 1.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint a vádlott aki az egyik nemzetközi Rák-Információs és Prevenciós Központ kiemelten közhasznú alapítvány képviselője, 2010. és 2015. évek között az otthonában kialakított irodában és egy budapesti helyszínen heti két-két alkalommal több, különböző stádiumú daganatos beteget fogadott, őket életmód, étkezési és folyadékbeviteli tanácsokkal látta el és egy termék fogyasztását valamint mega dózisú C-vitamin intravénás beadását javasolta. A betegekkel adatlapot töltetett ki, ami a személyes adataikon túl betegségük típusára, stádiumára, étkezési szokásaikra is tartalmazott kérdéseket. A vádlott a betegek által leadott orvosi leletek alapján a beadandó C-vitamin mennyiségét maga határozta meg és azt a vádlott utasításai szerint, általában heti 3-5 alkalommal a betegek lakásán három ápolónői végzettségű személy adta be. A betegek a magas tartalmú C-vitamint az infúziós oldattal és minden tartozékával az egyik budapesti, a vádlott által ajánlott patikában szerezték be.

A C-vitamin ampulla beadása akár injekcióban, akár intravénásan invazív beavatkozásnak számít, csak orvos rendelheti el.

A vádlott 1964. évben állatorvosi diplomát szerzett, nem tagja a Magyar Orvosi Kamarának, sem az Állatorvosi Kamarának.

A vádlott állatorvosi diplomája alapján viselt doktori címét felhasználva azt a látszatot keltette, hogy humán orvosi végzettséggel rendelkezik, magát rákkutatónak és professzornak titulálta, ezáltal a betegeket megtévesztve végezte tevékenységét.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen