Első tárgyalás a szerelmét megkéselő vádlott ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2017. január 24., kedd 08.30
Ügy tárgya: 
emberölés bűntettének kísérlete
Ügyszám: 
B.352/2016.
Tárgyalás helyszíne: 
9021 Győr, Szent István út 6.
Tárgyaló: 
Fszt.3.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint a házasságban élő vádlott barátnője volt 2014 óta a sértett, aki 2015-ben a vádlott válásának elhúzódása miatt vele a kapcsolatot megszakította.

A vádlott azt kérte, hogy még egyszer találkozzanak, ahol egymástól elbúcsúzhatnak. A sértett közölte a vádlottal, hogy ez a találkozás lesz az utolsó, mert időközben új kapcsolatot létesített.

A találkozásra 2016. márciusában került sor a vádlott rokonának tulajdonában álló lakásban, ahol miután a vádlott és a sértett is alsóneműre vetkőzött, a vádlott elővett a vitrinből egy 12 cm pengehosszúságú kést azért, hogy a sértett megijesztésével és sérülés okozásával megakadályozza a sértettet abban, hogy új barátjával aznap este találkozzon.

A kést az ágyneműbe akarta rejteni, amelyet miután a sértett észrevett, a vádlott figyelmeztetés nélkül a mellkasába szúrt, majd többször hasba és mellkason szúrta a sértettet. A sértett erősen vérzett, menekülni próbált, ami közben a vádlott még két alkalommal hasba szúrta. A lépcsőház ajtajához érve a vádlott a sértett kilincsen lévő jobb karjába szúrta a kést azért, hogy megakadályozza a távozásban.

Ekkor a sértett vizet kért, majd amíg a vádlott visszament a lakásba a vízért, addig sikerült a házból kijutnia és a győri belvárosban az utcán egy nyitott autóba menekült.

Az autó tulajdonosa segítséget hívott, majd a kórházban életmentő műtétet végeztek a sértetten, sérülései 3 hónapon túl gyógyulóak, súlyos egészségromlás lehetősége mellett.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: