A hegyeshalmi autósüldözéses ügy első tárgyalása

Tárgyalás időpontja: 
2016. június 2., csütörtök 08.15
Ügy tárgya: 
felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette
Ügyszám: 
B.137/2016
Tárgyalás helyszíne: 
Mosonmagyaróvár, Városkapu tér 4.
Tárgyaló: 
fszt.1.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint a vádlott 2015. december 2-án 22.20 óra körüli időben Hegyeshalom helységben az egyik étterem parkolójába érkezett az általa vezetett, egy magánszemélytől bérelt személygépkocsival, amelyben kiskorú gyermekét utasként szállította. A vendéglátóhely bekerített udvarán kialakított, kivilágított parkolóban, ahol több jármű is parkolt, a vádlott az egyik személygépkocsit azonosnak vélte házastársa szeretőjének gépkocsijával. Ettől a vádlott felindult állapotba került és szándékosan nekihajtott az autó oldalának. Ezt követően a gyermekét kiszállította az autóból, majd két alkalommal, nagy sebességgel újra nekihajtott az autó oldalának, majd autójából egy 40 cm élhosszúságú kardot vett elő és azzal a gépkocsi szélvédőjét, bal oldalát, hátsó lámpáit, jobb oldalát és első lámpáit is több alkalommal megütötte. A vádlott az autóban 2.190.000 forint kárt okozott, magatartásával riadalmat és megbotránkozást keltett a vendéglátóhely alkalmazottaiban és vendégeiben.
A vádlott 2015. december 13-án a reggeli órákban az 1. számú főúton haladt Levél község irányába bérelt autóval. Az úton egy Mazda-6 típusú autó előzése során szintén házastársa szeretőjét vélte felfedezni, ezért az előzés befejezése után a menetiránya szerinti jobb oldali forgalmi sávot keresztben elzárva megállt, ezzel a sértettet is megállásra kényszerítve. Kezében egy golf ütővel a vádlott autójából kiszállt és a sértett felé indult, aki megfordult és Mosonmagyaróvár irányába menekült. A vádlott azonban üldözni kezdte, mely során többször mellé hajtott, próbálta leszorítani az útról. A sértett megfordult és Hegyeshalom irányába menekült tovább, ahol a vádlott utolérte és leszorította, de ennek következtében a vádlott autója az út melletti füves területen állt meg, míg a sértett a helyi rendőrőrsre menekült.
A vádlott autójából kiszállt és a kezében tartott golf ütővel az arra haladó gépjárműveket megállásra próbálta kényszeríteni, ami miatt az arra haladók a menetirány szerinti bal oldal áttérésére kényszerültek. Amikor a vádlott azt vette észre, hogy a sértett rendőri kísérettel érkezik vissza a helyszínre, gépkocsijába ült és Ausztria irányába hajtott, ahol az egyik vendéglátóhely parkolójában állt meg, mert autója üzemképtelenné vált. Az őt üldöző rendőrök – osztrák segítséggel – itt igazoltatták, majd a vádlott önként visszatért Magyarországra. 

 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Első tárgyalási nap.