másodfokú nyilvános ülés - közlekedés biztonsága elleni bűntett

Tárgyalás időpontja: 
2015. március 9., hétfő 08.30
Ügy tárgya: 
közlekedés biztonsága elleni bűntett
Ügyszám: 
Fkf.430/2014.
Tárgyalás helyszíne: 
Győr, Szent István út 6.
Tárgyaló: 
fszt. 15.
Ügyszak: 
Büntető
Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A Soproni Járásbíróság elsőfokú ítéletében bűnösnek mondta ki a vádlottakat és az I. rendű vádlottat közlekedés biztonsága elleni bűntett és segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt 1 év 6 hónap időtartamra próbára bocsátotta és megállapította, hogy pártfogó felügyelet alatt áll. A II-VII. Rendű vádlottakat a bíróság segítségnyújtás elmulasztásának vétségében mondta ki bűnösnek és a vádlottakat megrovásban részesítette.

 

Az elsőfokú bíróság ítéletének tényállása szerint a vádlottak 2011. szeptemberében a kora esti órákban Hegykő községben az egyik játszótéren töltötték együtt szabadidejüket. Ennek során az I. rendű vádlott a 8518. számú úttal párhuzamosan húzódó kerékpárútra kereszt irányban a játszótér kerítésének dróthálójára és a kerékpárútat másik oldalról szegélyező fasor egyik fájának törzsére kb. 60 cm és 110 magasságokra kötve 2 szál 2 mm vastag drótot feszített ki a kerékpár úton szürkületben közlekedők számára. A II-VII. Rendű vádlottak a játszótéren tartózkodtak, a helyszíntől mintegy 50 méterre lévő tornaterem bejárat elől figyelték a történéseket. A kerékpárúton közlekedő sértett a drótszálakat nem vette észre és azoknak nekihajtott. Az ütközéstől a drót elszakadt, a kerékpáros nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A sértett részére a vádlottak közül segítséget senki nem nyújtott annak ellenére, hogy mindannyian látták az ütközést.

 

Az ítélet ellen az ügyészség nyújtott be fellebbezést, a bíróság másodfokú nyilvános ülést tart, várható időtartama 1,5 óra.

Eljáró bíróság: