Sajtóközlemény

2018. július 13.

A magyar igazságszolgáltatás történetének egyik legmeghatározóbb állomása 1869. július 15-e volt, ugyanis ezen a napon hirdették ki a bírói hatalom gyakorlásáról szóló törvénycikket, ami deklarálta a bírói függetlenséget, s annak garanciájaként rögzítette, hogy a bíró kizárólag a törvények, a törvény alapján alkotott rendeletek és a törvényerejű szokások szerint tartozik eljárni és ítélni.

2018. július 13.

A Győri Törvényszék első fokú ítéletében az I.r. vádlottat tizennyolcadik életévét be nem töltött személy felhasználásával, bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében, a II.r. vádlottat tizennyolcadik életévét be nem töltött személy felhasználásával, jelentős mennyiségű kábítószerre, bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében, a III.r.

2018. július 10.

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, aki a közelmúltban nyakon szúrta tizenhét éves szobatársát Kapuváron.

2018. július 10.

 

Tovább folytatódik a bizonyítási eljárás a Vasas-Diósgyőr labdarúgó meccsen elhangzott vagy el nem hangzott játékvezetői rasszista kijelentéssel kapcsolatban, amellyel a Diósgyőr játékosa a játékvezetőt „vádolta meg” saját sportfegyelmi tárgyalásán, aki ezért személyiségi jogi pert indított a játékossal szemben.

2018. június 22.

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte annak az öt gyanúsítottnak az előzetes letartóztatását, akiket a közelmúltban a rendőrök egy közúti ellenőrzés során igazoltattak, azonban ezzel egy kábítószer terjesztő hálózatot lepleztek le Mosonmagyaróvár közelében.

2018. június 20.

A Győri Törvényszék elnöke, dr. Takács József és a Leier Monolit Kft. ügyvezetője, Mártonné dr. Baj Mária a mai napon aláírta a Győri Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság új épületének bérleti szerződését.

2018. június 4.

A Győri Törvényszék első fokú ítéletében S.A. vádlottat aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó, fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte. Emellett a bíróság a vádlottat 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A vádlott feltételes szabadságra bocsátásának lehetősége legkorábban 30 év múlva vizsgálható felül.

2018. május 29.

A Győri Törvényszék első fokú ítéletében P. M. I. r. vádlottat nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó, fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre, míg V. S. II. r. vádlottat aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés és rablás miatt 9 évi, börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte.

2018. május 25.

Gyerkőczsivajtól volt hangos a Győri Törvényszék épülete május 25-én, pénteken. A győri Bartók Óvoda nagycsoportosai az óvoda által kezdeményezett program, a Foglalkozások Hete keretében végiglátogatták a gyerekek szüleinek munkahelyeit, így a bíróságon dolgozók foglalkozásának rejtelmeire is kíváncsiak voltak a gyerekek és a pedagógusok.

 

2018. május 23.

Korábbi évek jó tapasztalatai után ismét a Győri Törvényszéken járt a Gárdonyi Géza Általános Iskola idén végzős diákjainak egy csoportja.