Sajtóközlemény

2019. június 29.

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, aki a gyanú szerint a napokban egy győri önkiszolgáló benzinkutat rabolt ki.

2019. június 18.

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a napokban egy Győr környéki munkásszállón a szerelemféltésből kialakult vitát azzal zárta le, hogy haragosát mellkason szúrta.

2019. június 7.

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb 2019. augusztus 11. napjáig meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, akit a mosonmagyaróvári villanyszerelő eltűnése kapcsán több emberen elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítanak.

2019. június 6.

A Győri Törvényszék az I. r. vádlottat életveszélyt okozó súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt öt év – börtönben végrehajtandó – szabadságvesztésre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság megállapította, hogy az I. r. vádlott legkorábban a büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra. A bíróság a II. r.

2019. május 29.

A Győri Törvényszéken a mai napon sor került a megválasztott hetvenkilenc katonai ülnök eskütételére.

2019. május 17.

A Győri Törvényszék elsőfokú ítéletet hirdetett a sajtóban „pécsi egyetemi vesztegetési ügy” néven ismertté vált büntetőügyben.

A bíróság ítéletében huszonhét vádlott büntetőjogi felelősségét állapította meg.

2019. május 15.

Alulírott bírósági vezetők megdöbbenéssel és értetlenséggel fogadtuk az OBT múlt heti döntését az OBH elnökével kapcsolatosan, tekintettel az Alkotmánybíróság előtt az OBT jogszerű működését elbírálni hivatott eljárásra is.

Elhatárolódunk az OBT tagjainak 2019. május 8. napján hozott -az OBH elnökének elmozdítását kezdeményező- határozatától.

2019. május 14. napján

2019. május 15.

A Mosonmagyaróvári Járásbíróság első fokú ítéletében Fk. M. I. vádlottat fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt kettő évre próbára bocsátotta és elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét, valamint rendelkezett a közel százötvenezer forint bűnügyi költség viseléséről is.

2019. április 30.

A Győri Törvényszék másodfokú tanácsa a Soproni Járásbíróság elsőfokú ítéletét – amellyel a vádlottat egy rendbeli tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette és egy rendbeli zaklatás vétsége miatt hét év fegyházbüntetésre, valamint hét év közügyektől eltiltásra és végleges hatályú foglalkozástól eltiltásra ítélte – helybenhagyta.

2019. április 11.

A Győri Törvényszék másodfokú tanácsa a Győri Járásbíróság végzését megváltoztatta és a gyanúsított letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb 2019. június 11. napjáig meghosszabbította.