Sajtóközlemény

2021. április 10.

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint egy internetes csevegő applikáció segítségével rendelt gyermekkorú fiút pénzért abból a célból, hogy vele szexuális kapcsolatot létesítsen.

2021. április 4.

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, aki a gyanú szerint Győr belvárosában késélezéssel házalt, majd az őt elküldő idős férfit egy ollóval három alkalommal megszúrta.

2021. február 26.

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte annak a hat gyanúsítottnak a letartóztatását, akik a gyanú szerint a Rábaközben terjesztettek kábítószert.  

2021. február 6.

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte annak az öt gyanúsítottnak a letartóztatását, akik a gyanú szerint huszonéveseknek árultak kokaint és marihuánát.  

2021. február 5.

A Mosonmagyaróvári Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte annak gyanúsítottnak a letartóztatását, aki a gyanú szerint bitcoinért vásárolt kábítószert a dark weben.

2021. január 26.

A Mosonmagyaróvári Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb 2021. február 26. napjáig társtettesként elkövetett rablás bűntette miatt elrendelte annak a testvérpárnak a letartóztatását, akik 2021. január 23-án Mosonmagyaróváron egy taxisofőrt raboltak ki.

2021. január 3.

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte annak a három gyanúsítottnak a letartóztatását, akik a gyanú szerint megverték, majd egy riasztófegyverrel megfenyegették negyedik társukat.

2020. december 18.

A Győri Törvényszék másodfokú tanácsa a Soproni Járásbíróság elsőfokú ítéletét a megváltoztatta és az I. r. vádlott tekintetében mérsékelte a büntetést. A II. r. vádlott vonatkozásában a döntés még első fokon jogerőre emelkedett, míg a másodfokú döntés az I. r. vádlottat tizennégy év helyett tizenkét év hat hónap – fegyházban végrehajtandó – szabadságvesztésre ítélte, a III. r.

2020. december 17.

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb 2021. január 17. napjáig fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt elrendelte annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, aki 2020. december 10-én Mosonudvaron egy dohányboltot kísérelt meg kirabolni.

 

2020. december 14.

A Győri Törvényszék – az elsőfokú bíróság ítéletét megváltoztatva – felmentette azt az üzemvezetőt, akinek irányítása alatt álló beosztottjára munkavégzés közben úgynevezett big-bag zsákokban tárolt gabona zuhant, és ennek következtében elhunyt.