Sajtóközlemény

2019. szeptember 16.

A Győri Törvényszék másodfokú tanácsa a Soproni Járásbíróság elsőfokú ítéletét a bűncselekmény minősítése tekintetében megváltoztatta, egyebekben helybenhagyta.

2019. szeptember 5.

Az első fokon eljáró Győri Járásbíróság büntetővégzésében T. É. vádlottal szemben háromszáz óra közérdekű munkát szabott ki garázdaság és rongálás vétsége miatt.

2019. augusztus 10.

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint a napokban Győrben egy fiatal nőt bántalmazott.

2019. augusztus 9.

A Győri Törvényszék másodfokú tanácsa a Győri Járásbíróság végzését helybenhagyta, így a gyanúsított letartóztatását megszüntette és az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb a foganatba vételtől számított négy hónapra bűnügyi felügyeletbe helyezte.

2019. július 23.

A Soproni Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2019. augusztus 23. napjáig elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki 2019. július 21.

2019. július 18.

Az elsőfokon eljáró Győri Törvényszék védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt 15 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki 2018. januárjában Láziban egy egész napos italozást követően olyan súlyosan bántalmazta féltestvérét, hogy ő a sérüléseibe belehalt.

2019. június 29.

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, aki a gyanú szerint a napokban egy győri önkiszolgáló benzinkutat rabolt ki.

2019. június 18.

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a napokban egy Győr környéki munkásszállón a szerelemféltésből kialakult vitát azzal zárta le, hogy haragosát mellkason szúrta.

2019. június 7.

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb 2019. augusztus 11. napjáig meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, akit a mosonmagyaróvári villanyszerelő eltűnése kapcsán több emberen elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítanak.

2019. június 6.

A Győri Törvényszék az I. r. vádlottat életveszélyt okozó súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt öt év – börtönben végrehajtandó – szabadságvesztésre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság megállapította, hogy az I. r. vádlott legkorábban a büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra. A bíróság a II. r.