Sajtóközlemény

2022. június 3.

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája által a tegnapi napon letartóztatás megszüntetéséről szóló határozatot a Győri Törvényszék másodfokú tanácsa megváltoztatta és a gyanúsított letartóztatását egy hónappal – 2022. július 6. napjáig meghosszabbította.

Korábbi hír:

2022. június 3.

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte a mosonmagyaróvári késeléses ügy gyanúsítottjának a letartóztatását.

2022. május 10.

A Győri Törvényszéken megtartott összbírói értekezleten a megye bíróságainak elmúlt évben elért eredményeit és a jövő kihívásait összegezték a bírósági vezetők. A rendezvényen részt vett dr. Senyei György, az Országos Bírósági Hivatal elnöke, dr. Széplaki László, a Győri Ítélőtábla elnöke, és az Országos Bírói Tanács küldöttei.

2022. május 6.

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb 2022. június 6. napjáig meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint több, mint százmillió forint összegű kárt okozó csalást és sikkasztást követett el.

2022. január 7.

A Csornai Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, aki a gyanú szerint szerdán, zárás előtt az egyik csornai pékség dolgozójára támadt és a bevételt követelte.

2022. január 7.

2022. január 1. napjával megkezdte működését a Csornai Járásbíróság, ideiglenes ügyfélközpontban, győri ítélkezési hellyel. Január 6-án délután került sor a Csornai Járásbíróságra kinevezett két bíró, dr. Havasiné dr. Kulcsár Petra és dr. Etl-Nagy Ildikó bírói eskütételére, valamint 10 ülnök eskütételére és a megbízóleveleik átadására.

2022. január 5.

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb 2022.  március 6. napjáig (két hónappal) meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint több, mint szármillió forint összegű kárt okozó csalást és sikkasztást követett el.

2021. december 10.

A Mosonmagyaróvári Járásbíróság elsőfokú – jogerős - ítéletében a II. és III. rendű vádlottak bűnösségét állapította, B. P. II. rendű vádlottat halmazati büntetésül 2 évi szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette. M. B. III. rendű vádlottat a bíróság halmazati büntetésül 264.000 forint pénzbüntetésre ítélte.

2021. október 21.

A Győri Járásbíróság a vádlottakat bűnösnek mondta ki társtettesként elkövetett rablás bűntette miatt, ezért az I. r. vádlottat öt év – börtön fokozatú – szabadságvesztésre és öt év közügyektől eltiltásra, míg a II. r. vádlottat négy év nyolc hónap – börtön fokozatú – szabadságvesztésre és öt év közügyektől eltiltásra ítélte.

2021. október 15.

Letartóztatásba került a gyanú szerint hamis védettségi igazolványokat előállító két személy