Sajtóközlemény

2019. december 13.

A Győri Járásbíróság elsőfokú ítéletében M. M. vádlottat jelentős értékre elkövetett rablás bűntette miatt hét év hat hónap – fegyházban végrehajtandó – szabadságvesztésre és nyolc év közügyektől eltiltásra ítélte.

2019. december 9.

A Győr Járásbíróság nyomozási bírája a mosonmagyaróvári villanyszerelő eltűnése kapcsán előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével meggyanúsított férfivel szemben elrendelt bűnügyi felügyeletet az első fokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb négy hónapra meghosszabbította.

2019. december 7.

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, aki a gyanú szerint a napokban egy győri szakközépiskolában késsel támadt a tanárára.

2019. december 6.

A Győri Törvényszék elsőfokú ítéletet hirdetett a sajtóban „CBA-s ügy” néven ismertté vált büntetőügyben.

A törvényszék ítéletében a megvádolt huszonegy vádlott közül tizenöt büntetőjogi felelősségét állapította meg, míg hat vádlottat bizonyítottság hiányában mentett fel az ellenük emelt vádak alól.

2019. december 4.

„Mindig azt tartottam, hogy a bírói hivatásnál szebb hivatás nincs a földön, ez a hivatások koronája” – László Adolf máig érvényes gondolatával nyitotta meg a Bírák vagyunk c. kiadványt bemutató rendezvényét a Győri Törvényszék.

2019. november 29.

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája elutasította annak a férfinak a letartóztatására vonatkozó ügyészi indítványt, és elrendelte bűnügyi felügyeletét az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb 2020. március 29. napjáig, aki egy győri dohányboltot rabolt ki, majd önként feladta magát a rendőrségen és visszaadta a zsákmányolt 275.000,- forintot.

2019. november 21.

A Győri Törvényszék elsőfokú ítéletében Á. G. I. r., A. G. II. r., és H. F. IV. r.

2019. november 13.

A Győri Járásbíróság elsőfokú ítéletében B. R. vádlottat három rendbeli lopás vétsége és egy rendbeli kábítószer birtoklásának vétsége miatt egy év tíz hónap – börtönben végrehajtandó – szabadságvesztésre és kettő év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság az egyéb járulékos kérdések mellett, ítéletében rendelkezett a közel kétszázötvenezer forint bűnügyi költség viseléséről is.

2019. október 22.

A Győri Járásbíróság elsőfokú ítéletében H. G. vádlottat lopás bűntette és más bűncselekmények miatt kettő év szabadságvesztésre és kettő év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint rendelkezett a polgári jogi igényekről is.

2019. október 22.

A Győri Törvényszék hosszú évek óta bilaterális partnerkapcsolatot ápol a Wiener Neustadt-i Bírósággal (Landesgericht Wiener-Neustadt, Ausztria), amelynek keretében 2019. október 18-án az osztrák fél egész napos szakmai programon fogadta a Győri Törvényszék bíráiból és bírósági dolgozóiból álló 30 fős delegációt.