Sajtóközlemény

2024. június 3.

A Győri Járásbíróság megállapította valamennyi vádlott bűnösségét, az I. és az V. rendű vádlottat végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, míg a II. és IV. rendű vádlott szabadságvesztés büntetésének végrehajtását próbaidőre felfüggesztette. A VI. rendű vádlottal szemben a bíróság pénzbüntetést szabott ki.

2024. május 28.

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb további három hónapra meghosszabbította a bőnyi általános iskolában történt késelés gyanúsítottjának letartóztatását. A bíróság a fogvatartást a gyanúsított életkorára figyelemmel továbbra is javítóintézetben rendelte végrehajtani.

2024. április 30.

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte a bőnyi általános iskolában történt késelés gyanúsítottjának letartóztatását. A bíróság a fogvatartást a gyanúsított életkorára figyelemmel javítóintézetben rendelte végrehajtani.

2023. december 21.

A Győri Törvényszék elsőfokú ítéletet hirdetett, amelyben 11 vádlottat kábítószer-kereskedelem bűntette és ehhez kapcsolódó más bűncselekmények elkövetése miatt 3 és 10 év közötti szabadságvesztés büntetésre, valamint közügyektől eltiltásra ítélt. A bíróság egy vádlottat felmentett az ellene emelt vád alól, míg egy vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki.

2023. december 1.

A Győri Törvényszék elsőfokú ítéletében a vádlottat bűnösnek mondta ki egy rendbeli halált okozó közúti veszélyeztetés bűntettében és egy rendbeli ittas járművezetés bűnvétségében és őt halmazati büntetésül 7 év börtönbüntetésre, 6 év járművezetéstől eltiltásra és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte és kötelezte közel 700.000 forint bűnügyi költség megfizetésére.

2023. október 27.

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte a koroncói emberölési ügy gyanúsítottjának letartóztatását.

2023. július 20.

A Győri Törvényszék illetékességi területén működő Győri járásbíróságon két fogalmazói álláshelyre nyúthatnak be pályázatot a jelentkezők. 

Pályázati feltételek, határidő és fontos tudnivalók az alábbi fájlokban találhatók:

2023. május 22.

 

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte a pénteken Mosonmagyaróváron történt emberölési ügy gyanúsítottjának letartóztatását.

2023. március 10.

A Győri Járásbíróság a vádlott tárgyalás tartása iránti kérelme alapján megtartott előkészítő ülésén a korábbi büntető végzését hatályon kívül helyezte és ítéletében a vádlott bűnösségét állapította meg közúti baleset gondatlan okozásának vétségében és ezért a vádlottat 1 év 8 hónap szabadságvesztésre és 1 év 10 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

2022. augusztus 22.

A Győri Törvényszék másodfokú tanácsa a Győri Járásbíróság végzését helybenhagyta, így a csalás bűntettével vádolt énekes az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának a kihirdetéséig bűnügyi felügyelet alatt áll.