Sajtóközlemény

2019. március 8.

Ünnepélyes megnyitó keretében került sor a Győri Közigazgatási és Munkaügyi bíróság új épületének átadására 2019. március 8. napján. A 115 éves sarokpalota körfolyosójának kapriorai márványból készült lépcsőin dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke, dr. Völner Pál államtitkár és dr.

2019. február 28.

A Győri Törvényszék Katonai Tanácsának nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte annak a tizennyolc gyanúsítottnak a letartóztatását, akiket hivatali vesztegetés gyanúja miatt vettek őrizetbe.

2019. február 27.

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint megölte élettársát a napokban Győr környékén.

2019. február 21.

A Győri Törvényszék a Győri Járásbíróság ítéletét megváltoztatta és Z. K. vádlott büntetését két év két hónap – fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre – mérsékelte, egyebekben a másodfokú bíróság az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta.

2019. február 4.

A Győri Törvényszék elsőfokú ítéletet hirdetett a vörösiszap-per megismételt eljárásában, 10 vádlott büntetőjogi felelősségét állapította meg.

A bíróság ítéletében tíz vádlott büntetőjogi felelősségét állapította meg.

2019. január 22.

A sajtóban „vörösiszap per” néven ismertté vált büntetőügyben 2019. január 21. napján folytatódott a tárgyalás.

2019. január 16.

A Győri Törvényszék a Győri Járásbíróság ítéletét megváltoztatta és P. F. vádlott büntetését öt év – börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre – mérsékelte, valamint megállapította, hogy a vádlott legkorábban a büntetés fele részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra. Egyebekben a másodfokú bíróság az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta.

2019. január 16.

A Győri Törvényszék megállapította, hogy a labdarúgó-játékos megsértette a játékvezető jó hírnévhez való jogát azzal, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsági tárgyalásán valótlanul híresztelte, hogy a játékvezető a 2017 áprilisi Diósgyőr-Vasas bajnoki labdarúgó mérkőzésen rasszista kijelentést tett színesbőrű csapattársára.

2018. december 7.

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb 2019. március 11. napjáig meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, akit a mosonmagyaróvári villanyszerelő eltűnése kapcsán több emberen elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítanak.

2018. november 28.

A Mosonmagyaróvári Járásbíróság a vádlott távollétében hozott marasztaló döntést a tavaly nyáron Mosonmagyaróvár felől Rajka irányába közlekedő, akkor 8 hónapos várandós, román állampolgárságú nő ügyében, aki halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt állt bíróság elé.