Letartóztatásba került a mosonmagyaróvári késeléses ügy gyanúsítottja

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte a mosonmagyaróvári késeléses ügy gyanúsítottjának a letartóztatását.

A bíróság a megalapozott gyanú fennállását megállapította és a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelését indokoltnak látta.

A bíróság határozatának indokolása szerint azáltal, hogy a gyanúsított a cselekmény elkövetését követően a hatóságok elől elrejtőzött, az elrejtőzés ténye, míg azáltal, hogy a gyanúsított terhére rótt bűncselekményt a törvény 5-15 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni, a szökés, elrejtőzés veszélye megalapozott.

Figyelemmel a gyanúsítottnak az eljárás során tanúsított magatartására és e körben arra, hogy az elkövetés eszközéül használt kést a hatóságok elől elrejtette, reális a veszélye annak, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítási eljárást megnehezítené.

A bűnismétlés veszélye a cselekmény jellegére, az elkövetés módjára figyelemmel fennáll, továbbá ezt támasztja alá az a körülmény is, hogy a gyanúsított korábban volt már büntetve és jelenleg is van vele szemben – nyomozati szakban – büntetőeljárás.

A döntéssel szemben a gyanúsított és védője is fellebbezést jelentett be, másodfokon a Győri Törvényszék jár el.