Letartóztatásba kerültek a drogterjesztéssel gyanúsított hálózat tagjai

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte annak a hat gyanúsítottnak a letartóztatását, akik a gyanú szerint a Rábaközben terjesztettek kábítószert.  

A bíróság a megalapozott gyanú fennállását megállapította és a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelését indokoltnak látta.

A bíróság határozatának indokolása szerint a letartóztatás elrendelésének törvényi feltételei közül az eljárás nehezítésének a veszélye mindegyik gyanúsított esetében fennáll, hiszen megalapozottan feltehető, hogy a bizonyítást veszélyeztetnék, így az eljárásban résztvevőket befolyásolnák, valamint bizonyítási eszközöket rejtenének el.

A letartóztatás elrendelése indokolt továbbá a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében is, hiszen megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítotti kihallgatásukat követően is folytatnák az eljárás tárgyát képező bűncselekményt.

A gyanúsítás tárgyát képező cselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

 

A döntéssel szemben a gyanúsítottak és védőik is fellebbezést jelentettek be.