Letartóztatásba kerültek a soproni fegyveres rablás elkövetői

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte annak a három gyanúsítottnak a letartóztatását, akik a gyanú szerint megverték, majd egy riasztófegyverrel megfenyegették negyedik társukat.

A bíróság a megalapozott gyanú fennállását megállapította és a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelését indokoltnak látta.

A bíróság határozatának indokolása szerint mindhárom gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, különös tekintettel arra, hogy egyikük más bűncselekmény miatt kiszabott szabadságvesztés büntetése felfüggesztésének hatálya alatt állt, míg másik két társával szemben más büntetőeljárás is folyamatban van.

A bíróság megállapította továbbá mindegyik gyanúsított vonatkozásában, hogy a letartóztatás elrendelésének törvényi feltételei közül az eljárás nehezítésének a veszélye is fennáll.

A döntés egy gyanúsított esetében végleges, míg két társa fellebbezést jelentett be a letartóztatást elrendelő határozattal szemben.