KÖZIGAZGATÁSI ÉS MUNKAÜGYI BÍRÓSÁGOK MEGSZŰNÉSE

      Tájékoztatás a megszűnt közigazgatási és munkaügyi bíróságokkal

                                                   kapcsolatban

A közigazgatási és munkaügyi bíróságok 2020. március 31. napjával országszerte megszűntek, így történt ez a Győri Közigazgatási és Munkaügyi Bírósággal is. A közigazgatási perekben 2020. április 1. napjától elsőfokon a Győri Törvényszék jár el regionális illetékességgel, illetékességi területéhez tartozik Győr-Moson-Sopron Megye, Vas Megye és Komárom-Esztergom Megye.

A közigazgatási bírósági ügyekben másodfokon fellebbezési, illetve felülvizsgálati eljárásban a Kúria jár el, továbbá meghatározott ügyekben kizárólag a Kúria jár el.

A munkaügyi bírósági ügyekben első fokon szintén a Győri Törvényszék jár el, ugyanakkor másodfokon fellebbezési eljárásban a Győri Ítélőtábla, míg felülvizsgálati eljárásban a Kúria jár el.

Új rendelkezés, hogy a munkáltató felperes a pert kizárólag a munkavállaló (alperes) belföldi lakóhelye, ennek hiányában belföldi tartózkodási helye szerinti bíróság előtt indíthatja meg. Munkaügyi perben továbbra sincs helye illetékességi kikötésnek.

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy 2020. április 1. napjától a keresetlevelet a Győri Törvényszéknek kell címezni. A 2020. március 31. napjáig már benyújtott keresetleveleket, valamint a folyamatban lévő közigazgatási és munkaügyi ügyeket a közigazgatási és munkaügyi bíróság megszűnésével megküldik a Győri Törvényszéknek.

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy az elérhetőségek a fenti ügyekben továbbra is változatlanok:

Cím: 9021 Győr, Szent István út 5.

Levelezési cím: 9002 Győr, Pf.:21

Központi telefonszám: +3696508743

Email: birosag_gyorikmb@birosag.hu

 

A változással kapcsolatosan további információk az alábbi linken érhetők el:

https://birosag.hu/hirek/kategoria/birosagokrol/matol-valtozik-kozigazga...