Sajtóközlemény-bűnügyi felügyelet

A Győr Járásbíróság nyomozási bírája a mosonmagyaróvári villanyszerelő eltűnése kapcsán előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével meggyanúsított férfivel szemben elrendelt bűnügyi felügyeletet az első fokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb négy hónapra meghosszabbította.

A bíróság a határozatának indokolásában rámutatott arra, hogy az eddig eltelt idő alatt nem következett be olyan körülmény, amely a gyanúsítás tárgyát képező cselekmények kapcsán a gyanúsítottal szembeni megalapozott gyanút semmissé tenné, az továbbra is fennáll, a rendelkezésre álló személyi és tárgyi bizonyítási eszközök pedig alátámasztják.

A bíróság a határozatában kiemelte, hogy a gyanúsítás nem változott, továbbra is kirívóan jelentős tárgyi súlyú, élet elleni bűncselekmény tekintetében nyomoz a rendőrség, amely nyomozati szak a befejezéshez közelít.

A járásbíróság álláspontja szerint a kényszerintézkedés meghosszabbítása indokolt abból a célból is, hogy a szökés és elrejtőzés veszélye kizárható legyen, ugyanis enyhébb kényszerintézkedés, illetve szabadlábon történő védekezés esetén a terhelt részéről a fenti veszély továbbra sem zárható ki.