Letartóztatás a fiatal nőt bántalmazó férfi ügyében

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint a napokban Győrben egy fiatal nőt bántalmazott.

A bíróság a megalapozott gyanú fennállását súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt megállapította és a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelését indokoltnak látta figyelemmel arra, hogy a gyanúsított tekintetében fennáll a bűnismétlés veszélye. A bíróság e körben rámutatott arra, hogy a gyanúsított a jelenlegi gyanúsítás tárgyát képező cselekményeket már hasonló cselekmények miatt folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

 

A bíróság a határozat indokolásában hangsúlyozta, hogy megalapozottan feltehető az is, hogy a gyanúsított az eljárás során elérhetetlenné válna, hiszen személyi és lakhatási körülményei nem rendezettek, különös tekintettel hajléktalan életvitelére is.

A döntés végleges.