Újabb letartóztatás a rendőrnek álcázott betörők ügyében

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte annak a gyanúsítottnak a letartóztatását is, aki a gyanú szerint a közelmúltban két társával egy győri társasházi lakásba magát rendőrnek álcázva tört be.

A bíróság a megalapozott gyanú fennállását a harmadik gyanúsított esetében is megállapította és a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelését indokoltnak látta.

A bíróság döntésének indokolása szerint – két, korábban már letartóztatott társához hasonlóan – a gyanúsított esetében valószínűsíthető, hogy az eljárás során elérhetetlenné válna, hiszen közel tíz napon keresztül rejtőzött a nyomozó hatóság elől.

 

A bíróság a határozat indokolásában rámutatott arra is, hogy a harmadik gyanúsított tekintetében szintén fennáll az eljárás nehezítésének veszélye, különös tekintettel a tanúk jogellenes befolyásolására.

A bíróság megállapíthatónak látta a gyanúsított vonatkozásában a bűnismétlés veszélyét, figyelemmel arra, hogy az előzményi büntetési adatai, a vele szemben egyébiránt már folyamatban lévő büntető ügyek alapján újabb bűncselekmény elkövetésének a reális veszélye leginkább a kábítószer fogyasztás kapcsán áll fenn.

 

A döntés nem végleges, a gyanúsított is és védője is fellebbezést jelentett be.