Letartóztatás a kajárpéci emberölés ügyében

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint megölte élettársát a napokban Győr környékén.

A bíróság a megalapozott gyanú fennállását megállapította és a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelését indokoltnak látta a szökés, elrejtőzés veszélyére, illetve ennek tényére is tekintettel. Ez utóbbi akkor valósult meg, amikor a cselekmény elkövetését követően elmenekült és igazoltatása során vele szemben kényszert kellett alkalmazni.

A bíróság a határozat indokolásában rámutatott arra is, hogy a gyanúsított külföldi munkavégzésből tért haza nemrégiben, valamint távolabbi céljai között is szerepel, hogy külföldön dolgozzon, ez a körülmény pedig szintén megalapozza a letartóztatás elrendelésének szükségességét.

A gyanúsított kapcsolati körének feltérképezése érdekében a rokonok kihallgatása is szükséges, ennek időtartamára pedig indokolt a letartóztatás annak érdekében, hogy a gyanúsított ne tudja befolyásolni jogellenesen a tanúkat.

A döntés végleges, ellene egyik eljárási résztvevő sem jelentett be jogorvoslatot.