Letartóztatás elrendelése

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, aki a gyanú szerint késsel támadt élettársára egy Kapuvár környéki településen.

A bíróság a megalapozott gyanú fennállását megállapította és a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelését indokoltnak látta figyelemmel a arra, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén az eljárás során elérhetetlenné válna, így különösen elszökne vagy elrejtőzne.

A bíróság a határozat indokolásában rámutatott arra is, hogy a gyanúsított életmódja miatt fennáll annak veszélye is, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el.

A bíróság a letartóztatás elrendelését arra figyelemmel is indokoltnak látta, hogy a sértett a gyanúsított élettársa, ezért megalapozottan feltehető, hogy veszélyeztetné a bizonyítást a tanú befolyásolásával.

A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.