Letartóztatás elrendelése

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb 2018. augusztus 31. napjáig elrendelte annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, aki a gyanú szerint egy bálazsinórral megfojtotta korábbi élettársát annak kapuvári lakásában.

A bíróság a főügyészség – a sértett időközbeni elhunytára figyelemmel módosított – indítványát megalapozottnak találta, és a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelését látta indokoltnak figyelemmel az új eljárási törvény által meghatározott mindkét okból: nevezetesen, hogy a gyanúsított a terhére rótt cselekmény elkövetése után elszökött és elrejtőzött, szabadlábon hagyása esetén pedig megalapozottan feltehető, hogy az eljárásban elérhetetlenné válna a hatóságok számára.

Indokoltnak látta a bíróság azon okból is a gyanúsított letartóztatását, mert a nála lévő és az elkövetéshez eszközül használt tárgyakat elrejtette, és ezen korábbi magatartása miatt feltehető, hogy további tárgyi bizonyítási eszköz elrejtése útján a bizonyítást megnehezíteni, meghiúsítani törekedne.

A döntést a felek tudomásul vették, így az a mai napon véglegessé vált.

További információk:

dr. Havasiné dr. Kulcsár Petra

Győri Törvényszék

sajtószóvivő

+36-30-2918725