Megkezdődött a „Tompa Eszter gyilkosság” tárgyalása

A sajtóban „Tompa Eszter gyilkosságként” ismertté vált büntetőügy első tárgyalási napján a bíróság a vádlottat hallgatta ki.

A vádlott a tárgyaláson módosította a korábbi, nyomozati szakban tett beismerő vallomását. Eszerint a bűnösségét az emberölés tekintetében elismeri, azonban a minősítő körülmények – aljas indok, különös kegyetlenség – tekintetében nem. A vádlott többek között kitért arra is, hogy sosem volt biztos abban, hogy ő ütötte-e el a lányt vagy a lány rántotta el a kerékpár kormányát, de amikor visszament, ő úgy látta, hogy a sértett belehalt a balesetbe.

A vádlott a vallomásában előadta, hogy nem tudja miért ölte meg végül a lányt, amikor kiderült számára, hogy a sérüléseibe nem halt bele. Védekezése szerint nem azért fojtotta meg, hogy a baleset miatti felelősségre vonást elkerülje. Amikor először ezt mondta a nyomozás során, akkor zaklatott volt, valószínű ezért mondta, ugyanakkor biztos nem azért ölte meg, mert félt a közlekedési baleset következményeitől, hanem azért, mert akkor és ott rossz döntést hozott.

A vádlott elmondta, hogy annak a szerencsétlen napnak a nyoma 13 éven át kísérte, azóta bűnhődik a tette miatt, amelyet nagyon megbánt.

A bíróság a tárgyalást elnapolta, a következő tárgyalás várhatóan 2018. áprilisában lesz, amikor a bíróság a szakértők meghallgatásával folytatja az eljárást.