Beszédfelismerő szoftver-bemutató a Győri Törvényszéken

A Zalaegerszegi Törvényszék munkatársai 2017. novemberében interaktív előadás keretében mutatták be a Győri Törvényszék bíráinak, igazságügyi alkalmazottainak az általuk már tesztelt beszédfelismerő szoftverek működését.

Dr. Sorok Norbert, a Zalaegerszegi Törvényszék elnöke előadásában a beszédfelismerő szoftvereknek a bírósági szervezeten belüli alkalmazása során jelentkező számos előnyére tért ki. A beszédfelismerő szoftverek használatával a hatékonyabb és gyorsabb munkavégzés lehetősége nyílik meg, ezen felül pedig az új technika alkalmazásával akár a felszabaduló munkaerő más területen kamatozódhat.

Az előadás második részében dr. Adorján Csaba, a Zalaegerszegi Törvényszék polgári ügyszakos bírája és Kis-Király Ervin informatikai osztályvezető a gyakorlatban mutatta be a Belux Kft. által fejlesztett Globalspeech, valamint a Sightspot Network Kft. és a Speechtex Kft. közös fejlesztésű beszédleíró szoftverének működését. Az érdekes bemutató keretében a hallgatóság megismerkedhetett a szoftverek nyújtotta lehetőségekkel és a programok pontosságával is.