A Magyar Jogász Egylet Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezetének rendezvénye az új Polgári Perrendtartásról és Közigazgatási Perrendtartásról

A Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kara adott otthont 2017. november 17. napján a Magyar Jogász Egylet Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete által megrendezett előadás-sorozatnak, melynek témája a 2018. január 1. napjától hatályba lépő új Polgári Perrendtartás és Közigazgatási Perrendtartás volt.

A programot megnyitó köszöntőjében dr. Takács József, a Győri Törvényszék elnöke szakmai kihívásnak nevezte az új eljárási jogszabályok elsajátítását és hangsúlyozta a változásokra való felkészülés fontosságát. Kiemelte, hogy az elméleti ismeretek bővítése mellett cél az is, hogy a különböző jogi hivatásrendek tájékozottak legyenek a bíróságok változó eljárásjogi gyakorlatát illetően. A rendezvény nagy számú érdeklődőt vonzott, mely szintén mutatja a jogszabályok változásának jelentőségét és az együttműködés szükségességét a jövőbeni hatékony munkavégzés érdekében.