A Düsseldorfi Tartományi Bíróság elnöke látogatott a Győri Törvényszékre

~~Az EJTN bírósági vezetők részére szervezett csereprogramja keretében dr. Bernd Scheiff, a Düsseldorfi Tartományi Bíróság elnöke három napot töltött Győrben. Dr. Varga András, a Győri Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság elnöke látta vendégül a német bírósági vezetőt.

A háromnapos látogatás során helyi, törvényszéki és ítélőtáblai vezetőkkel tartottak szakmai konzultációt a magyar bíróságok igazgatási vezetőinek feladatairól. Ennek keretében fogadta a vendéget dr. Takács József, a Győri Törvényszék elnöke, akivel a törvényszéki elnöki igazgatási teendőkön túl aktuális kérdésekről, a magyar bíróságokat érő változásokról, kihívásokról is egyeztetett.
A Soproni Járásbíróságon tett látogatás során a programban a 2012. évben átadott, a XXI. század kihívásainak megfelelő épület bemutatása és a helyi bírósági vezetői feladatok megismerése szerepelt.
Lehetőség nyílt a látogatás során az ítélőtábla munkáját is bemutatni, dr. Széplaki László, a Győri Ítélőtábla elnöke fogadta a vendéget, akivel kötetlen beszélgetésen cseréltek tapasztalatot az ítélőtáblák igazgatásával kapcsolatos feladatokról.

A Győri Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon dr. Varga Andrással a menekültügyek kapcsán a közigazgatási bíróságokat érő kihívásokról, feladatokról egyeztettek. A vendéglátó a magyar igazgatási szervezetrendszer bemutatása során kitért az Országos Bírósági Hivatal stratégiai céljaira, bemutatta az országos programokat, így szó volt a gyermekbarát igazságszolgáltatásról, a mediációról, a nyitott bíróság programról és az európai szaktanácsadói hálózatról. A magyar bíróságok és a sajtó kapcsolatáról, a német bíróságok kommunikációs tevékenységéről a Győri Törvényszék sajtószóvivőjével egyeztetett Bernd Scheiff. 

A háromnapos látogatáson a szakmai programok mellett kulturális programok is szerepeltek, Győr Város nevezetességeit ismerhette meg a vendég, akivel a Pannonhalmi Bencés Főapátságra is ellátogatott a vendéglátó bírósági vezető.