Magas rangú szakmai kitüntetésben részesült dr. Sándor Viktória, a Győri Törvényszék könyvtárosa

Dr. Sándor Viktória, Győri Törvényszék Csizmadia Andor Jogi Szakkönyvtárának vezetője a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Egyesületi Munkáért Emlékérmet vehette át a Magyar Könyvtárosok Egyesülete 52. – ezúttal online megtartott – Vándorgyűlésén.

Dr. Sándor Viktória 1995-ben végzett a szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola könyvtár-történelem szakán. Pályakezdőként a győri Városi Könyvtárban helyezkedett el, ahol tájékoztató könyvtárosként dolgozott 2002. év végéig. Ezalatt elvégezte a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen az informatikus könyvtáros szakot is.

2003. januárjától, jelenleg is a Győri Törvényszék könyvtárosa, 2015. október 15-től a bírósági könyvtár vezetője. Jogi könyvtárosként elengedhetetlennek tartotta, hogy megfelelő háttértudással rendelkezzen, így elvégezte a győri Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karán a jogász szakot, jogi diplomáját 2013 januárjában vehette át.

Már főiskolai hallgatóként tagja lett a Magyar Könyvtárosok Egyesületének, a Kisalföldi Könyvtárosok és Könyvtárak Egyesületébe kezdő könyvtárosként lépett be, ez utóbbinak 2014. óta elnöke. Elnöksége óta a megye könyvtárosait összegyűjtő szakmai szervezet taglétszáma jelentősen megnőtt, szakmai továbbképzéseket tartanak a könyvtárosok számára, de kulturális programjaik is nagy népszerűségnek örvendenek.

2011-ben részt vett a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Jogi Szekciójának alapításában.

Dr. Sándor Viktória 2008. óta jelentős szerepet vállal az Országos Bírósági Könyvtári Rendszer működtetését célzó fejlesztések kidolgozásában. 2016. óta a központi igazgatásban is dolgozik, részt vesz az Országos Bírósági Könyvtári Koordinátori Hálózat munkájában. 2020. októbere óta pedig vezető koordinátorként támogatja a bírósági könyvtárosok szakmai munkáját és a bírósági könyvtárak együttműködését.

Szakmai felkészültsége, elhivatottsága, innovatív szemlélete példaértékű, mellyel jelentős segítséget nyújt a Győri Törvényszék bírái magas szakmai színvonalú ítélkezéséhez. Kollégáival kiváló együttműködést alakított ki, a bírói munkát a háttérből támogatja. Tevékenysége példaként szolgálhat az új szakember-generációk számára.

CsatolmányMéret
3.2 MB