Sajtóközlemény

2017. október 17.

A Győri Törvényszék hosszú évek óta partnerkapcsolatot ápol a Wiener Neustadt-i Bírósággal, amely 2017. október 13-án egész napos szakmai programmal fogadta a Győri Törvényszék bíráit.

2017. október 16.

A Győri Törvényszék 2017. október 16-ától megnyitja kiállítását hagyományápolás és bíróságtörténeti emlékek felidézése jegyében.

2017. október 11.

A Győr Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte annak a két fiatalnak az előzetes letartóztatását, akik Győrben megvertek, majd leszúrtak egy hajléktalan férfit.

2017. október 10.

A Győr Járásbíróság nyomozási bírája az első fokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb 2018. január 13. napjáig meghosszabbította a 14 évvel ezelőtti emberölési ügy gyanúsítottjával szemben elrendelt előzetes letartóztatást.

2017. október 9.

A másodfokú bíróság az elsőfokú bíróság ítéletét – amellyel a vádlottat 11 rendbeli közúti veszélyeztetés bűntette miatt 2 év, végrehajtásában négy évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte és végleges hatállyal eltiltotta a közúti járművezetéstől – megváltoztatta és megállapította, hogy a próbaidő tartama alatt a vádlott pártfogó felügyelet alatt áll.

2017. október 3.

A Győri Törvényszék adott otthont a reintegrációs őrizet végrehajtásával kapcsolatos gyakorlati problémák megvitatására összehívott kerekasztal-beszélgetésnek.

2017. október 3.

A Győri Törvényszék, a Győri Ítélőtábla és a Széchenyi István Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara között 2017. januárjában létrejött, háromoldalú együttműködési megállapodás keretében egy egyetemi hallgató már megkezdte gyakornoki munkáját a Győri Törvényszéken.

2017. szeptember 15.

A Győr Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte a féltestvérét megszúró, emberölés bűntettének kísérletével gyanúsított személy előzetes letartóztatását.

 

2017. szeptember 11.

A Győri Törvényszék hosszú évek óta partnerkapcsolatot ápol a Meiningeni Tartományi Bírósággal, melynek három bíróból álló delegációja 2017. szeptemberében látogatott hozzánk.

 

2017. szeptember 7.

A Győr Járásbíróság nyomozási bírája egy hónappal – 2017. október 11. napjáig - meghosszabbította annak az édesanyának az előzetes letartóztatását, akinek gyermeke 2016-ban ismeretlen körülmények között meghalt.

 

A bíróság az ügyész indítványának részben helyt adott, a halált okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja továbbra is fennáll.